Főoldal Teszt Smink Szépségápolás Vásárlás Ebay Kedvencek Köröm Egyéb

2015. augusztus 29., szombat

DIY - Pénzt az esküvőre másképp

Ma volt nővéremék esküvője, ahol nem a megszokott ' pénzt a borítékba' vonalat követtük.

Merthogy manapság inkább ezt preferálják az emberek, így nem kell aggódni semmin sem: a házaspár azt vásárol belőle, amit szeretne. Azonban én ezt túl sablonosnak tartottam, főleg, hogy közeli rokonról van szó. 

Persze nem tudunk a Párommal eleve nagy összeget adni, vásárolni sem szerettünk volna, és a borítékos megoldást sem akartuk, így böngészni kezdtem az interneten, hogy hogyan is lehetne pénzt kicsit kreatívabb köntösbe bújtatni. 
Rengeteg tippet találtam, amik közül néhányat először megmutatok, majd pedig azt a verziót, amit mi készítettünk. :)


Ez a lufis megoldás nagyon ötletes, ráadásul születésnapra és egyéb más ünnepekre is lehet készíttetni. Az én lakóhelyemen 2500 Ft körül mozog az elkészítésének a költsége. Ha jól tudom nem csak pénzt tudnak beletenni, hanem más dolgokat is, amik nem hegyesek, és 15 cm-től nem nagyobbak. 


Igen, ez még a papír kétszázasok korából való kép, de az ötlet zseniális. Nem nehéz megcsinálni, és mégis mennyire mutatós. :)


Ez is egy iszonyatosan szuper ötlet. Hobbiboltban lehet venni cuki szekrénykét, hurkapálcából csinálunk akasztótartót, a pénzekkel origamizunk egy jót, a gépkapocs segítségével pedig felhelyezzük őket. Mondjuk én egy kicsit félnék, hogy a pénz megszakad, miközben hajtogatom. 


Mondjuk ezek esküvői meghívók, de a szemléltetésre tökéletesen megfelelnek. :) Ha esetleg valaki nem akar elszakadni a borítékos megoldástól, akkor sem szükséges egy sima fehér vagy legalábbis egyszínű darabban adni a pénzt. A hobbiboltban lehet vásárolni számtalan díszítő elemet: szép csipkéket, szalagokat, és esetleg azok segítségével kicsit különlegesebbé tenni a borítékot. 

A mi verziónk ezektől eltérő volt:


A képen az látható, hogy miket használtunk fel. Mi úgy gondoltuk, hogy egy része pénz, másik része viszont kaparós sorsjegy lesz, amit egy cuki csatos üvegbe helyezünk el. Az üveget pedig különböző dolgokkal feldíszítettük, hogy mutatós legyen. Először kapott egy csipke mintát, ami nem csak díszítésre szolgál, hanem félig-meddig eltakarja az üvegben levő dolgokat. Utána felhelyeztünk rá egy szép bézses színű masnit.


Az elejére készítettem egy idézetes kis kártyát. Ehhez semmi extra nem kellett, csak egy vastag krémszínű kartonpapír, gyufa, arany színű toll és egy fekete filctoll. Nagyon sok idézetet lehet találni az interneten, nekünk ez a Saint-Exupéry tetszett meg a legjobban. :)


....és ezzel el is készült a "mű".

Szerencsére pozitívan fogadták többen is a bödönkét, na és a lényeg, hogy nővéreméknek is tetszett. Remélem, hogy a kaparós sorsjegyeken nyernek majd valamennyit. :)

Kinek hogy tetszik?
Ti mit preferáltok: pénz vagy inkább ajándék?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése